Legyen versenyelőnyben!

A folyamatok automatizálása olyan feladatoknál megtérülő, melyek erősen repetitívek. Ezek a manuális feladatok könnyen leírhatók, tehát szoftveresen önműködővé tehetők.

Automatizálás fő előnyei

  • A robotizálással csökkenthetők a humánerőforrás költségek, ami növeli a vállalkozás eredményességét
  • Csökken az emberi hibázás mértéke, ami a szolgáltatás minőségének javulását eredményezi
  • Az ismétlődő folyamatok automatizálásával nem csak a költségek csökkenthetők, hanem az átfutási idő is akár nullára redukálódik
  • Kevesebb az adminisztráció
  • A folyamatok elvégzése egységes módon történik
  • A vállalkozás felszabaduló erőforrása értékteremtő feladatokra koncentrálható
  • Gyors megtérülés, magasabb profit
  • A meglévő rendszereket nem kell lecserélni
  • Az év minden napján dolgozik, 7/24-ben

Folyamatautomatizálás

Hol jöhet szóba az automatizálás?

Ismétlődő folyamatok tevékenységtől függetlenül szinte minden vállalkozásnál jelen vannak, ezért érdemes mindenhol felülvizsgálni a jelenlegi üzleti munkafolyamatokat. Általánosságban azonban elmondható, hogy a legnagyobb megtérülést olyant tevékenységekben lehet elérni, mint a riportolás, könyvelés, adatrögzítés, készlet kezelés vagy ügyfélszolgálati feladatok.

Mennyi idő alatt térül meg?

A Deloitte tanulmánya szerint egy RPA (szoftverrobot) bevezetésével 12 hónap alatt képes a beruházási költség megtérülni. A vállalkozások átlagosan 9,3 hónapos megtérülési időszakkal terveznek, míg a valóságban a megtérülés az RPA bevezetésével 11,5 hónap. Saját tapasztalataink azt mutatják, hogy ez az idő egyszerű rutin feladatok esetében alacsonyabb, 4-9 hónap RPA és egyedi automatizálási megoldások esetében is.

Automatizáció megtérülés
Folyamatautomatizálás eszközök

Milyen megoldásokkal dolgozunk?

A teljesen egyedi fejlesztésen felül az ügyfelek igényei alapján alkalmazzuk a gyorsabb bevezetés érdekében a Microsoft PowerApps low-code platformot, valamint RPA (szoftverrobot) megoldásokhoz a WinAutomation és UIPath szoftvereket.

Miért a CorvinSoft?

Cégünk kifejezetten egyedi szoftverek fejlesztésére és folyamatok automatizálására specializálódott, ezért kellő tapasztalattal rendelkezünk a robotizáláshoz. Projektjeink során egyaránt alkalmazunk egyedi megoldásokat és piacvezető RPA (Robotic Process Automation) rendszereket. Csapatunk nem csak fejlesztői, hanem gazdasági szemszögből is vizsgálja a feladatokat az ügyfél érdekeit szem előtt tartva.

Miért a CorvinSoft

Leggyakrabban alkalmazott technológiák

UIPath
WinAutomation
PowerApps

Esettanulmányaink

MAVIR Zrt. - Egyedi fejlesztés referencia

MAVIR Zrt.

HUPX ID kereskedéshez kapcsolódó egyedi szoftverfejlesztés eredménye

TOVÁBB >
ProcessSolution Kft. - Egyedi fejlesztés referencia

Process Solutions Kft.

Hogyan csökkentettük 80%-al a felvételi eljáráshoz kapcsolódó folyamatok munkaidő igényét?

TOVÁBB >
MNKH Zrt. - Egyedi fejlesztés referencia

MNKH Zrt.

Hogyan növeltük a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. hatékonyságát egyedi szoftver fejlesztésével.

TOVÁBB >

Automatizálással kapcsolatos gyakori kérdések

+Mit jelent az RPA, hogyan működik?

A robotizált folyamatautomatizálás (RPA vagy Robotic Process Automation) a rutinszerű üzleti folyamatok automatizálása "szoftver robotokkal", amelyek automatikusan elvégzik a feladatokat. Ezek a szoftverrobotok képesek kiváltani az embereket a jól definiálható, ismétlődő feladatok esetében. A robotizált folyamatautomatizálás nagy mértékben kihasználja a mesterséges intelligenciát ezeknek a robotoknak a képzéséhez.

+Mire valók a low-code platformok?

A Low-code platform (LCDP) olyan szoftver, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos számítógépes programozás helyett grafikus felhasználói felületen és konfiguráción keresztül hozzon létre a fejlesztő alkalmazást. A platform egy adott alkalmazás típusának tervezésére és fejlesztésére koncentrálhat: például adatbázisok, üzleti folyamatok vagy felhasználói felületek, például webes alkalmazások. Az ilyen platformok teljesen működőképes alkalmazásokat hozhatnak létre, vagy további kódolást igényelhetnek bizonyos helyzetekben. Az Low-code fejlesztési platformok csökkentik a hagyományos kézi kódolás mennyiségét, lehetővé téve az üzleti alkalmazások gyorsabb szállítását. Az LCDP-k csökkenthetik a telepítés, a képzés és az egyéb kezdeti költségeket is.

+Mennyi idő alatt lehet bevezetni automatizálási rendszereket?

Ez sok tényezőtől függ, azonban egyszerűbb feladatok akár hetek alatt automatizálhatók.

+Mekkor az átlagos megtérülés automatizálási projektek esetében?

A megtérülés ideje méretgazdaságossági okokból természetesen gyorsabb a nagyobb létszámú cégeknél, de 1-2 fő napi feladatát kiváltó szoftvereket is készítettünk már, melyek beruházási költsége szintén hamar megtérült. A folyamatok vizsgálatánál előre soroljuk a könnyen automatizálható feladatokat, melyeknél a megtérülés jellemzően 4-12 hónap, a folyamatokra fordítandó munkaórák akár 70%-90%-kal csökkennek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat >